Atentie Cookie-urile sunt folosite pe acest site pentru a oferi cea mai buna experienta utilizatorilor. Continuand, sunteti de acord cu termenii si conditiile AutocrossArena.ro. OK

Tehnicile de condus- cat de importante sunt si cat de mult ne ajuta

05/31/2021
de catre Daniela Lovin

Placerea de a conduce ne poate determina sa avem o serie de experiente care ne testeaza limitele si ne duc la limita pericolului. Experienta de condus se dobandeste in timp, dupa multi kilometri parcursi in diferite circumstante externe, dar si diferite stari emotionale sau de sanatate. De exemplu, cand te grabesti sau esti nervos ai tendinta sa nu mai fii la fel de atent la toate conditiile din trafic, asa cum ai fi fost in conditii de relaxare si odihna.

Tu cat de bine cunosti tehnicile de condus si cat de constient esti de importanta lor? 

In functie de personalitatea soferului si de particularitatile fiecarui drum, se pot aborda mai multe tehnici de condus, dar principala conduita, si cea mai importanta, este sofatul preventiv

Principalele elemente ale sofatului preventiv sunt: o buna pregatire teoretica si practica, indemanarea, care permite soferului sa execute miscarile corect si rapid, atentia la partenerii de trafic si la conditiile de drum si puterea de a anticipa situatiile riscante din trafic. Drumurile sunt pline de neprevazut, de la obstacolele de pe drum (gropi, pietoni care traverseaza neregulamentar sau animale care ies pe carosabil) pana la reactiile celorlalti soferi. 


Pe circuitul Autocross Arena iti poti perfectiona technicile de condus si ai ocazia sa testezi limitele tale, dar si ale masinii, in conditii de maxima siguranta. 

Unul din avantajele experientei pe circuitul Autocross Arena este cunoasterea comportamentului vehiculelor in situatii critice. Aceste abilitati nu se dobandesc in cursul scolii de soferi, si sunt greu de invatat in conditii normale de trafic.  Pe circuit iti testezi tehnici de franare, de evitare a obstacolelor, de contracarare a derapajului, fara riscurile de pe sosea. Poti alege sa faci asta cu propria masina sau poti alege sa testezi una din masinile noastre. Vei fi ghidat pas cu pas pentru a testa cat mai complet tot ce poate sa iti ofere experienta pe circuit. 

“O tura” cu masina e distractiva, dar vei descoperi si cat de repede poti face greseli la viteza maxima, dar si cat de stabila e masina ta, cat de repede raspunde la comenzi, iat toate acestea se vor adauga la experienta ta de condus. In timp, aceste situatii te vor ajuta sa raspunzi mult mai rapid si mai sigur in conditii periculoase de drum. 

Nu toate drumurile sunt pe sosea, in conditii meteo perfecte, asa ca o alta experienta in care sa iti perfectionezi tehnicile de condus este off road-ul. Aici ocazia sa testezi masini puternice in conditii meteo nefavorabile, eventual in situatii de aderenta scazuta si vizibilitate redusa. Astfel te poti pregati mai bine pentru sofatul in tipul ploilor torentiale sau al iernilor cu zapada si gheata pe sosea.

Echipa noastra te asteapta pe circuitul Autocross Arena, unde te si distrezi, dar in acelasi timp vei avea si experiente care te vor pregati pentru situatii extreme! Ne dorim sa contribuim la formarea unor soferi din ce in ce mai experimentati si mai maturi in trafic, care au parte de adrenalina in maxima siguranta! 

 Iti uram sa ai drumuri fara incidente si iti suntem alaturi, fiind siguri ca  putem imbina utilul cu placutul, oferindu-ti ocazia sa testezi cat mai bine technicile de condus! 

Comentarii

Nici o postare găsită

Scrie un comentariu