Atentie Cookie-urile sunt folosite pe acest site pentru a oferi cea mai buna experienta utilizatorilor. Continuand, sunteti de acord cu termenii si conditiile AutocrossArena.ro. OK

3 beneficii pe care le ofera sesiunile de adrenalina

05/31/2021
de catre Daniela Lovin

S-ar spune ca adrenalina este doar pentru cei care iubesc riscurile, sunt nesabuiti si nu tin cont de reguli, dar, de fapt, fiecare om are nevoie de momente cu adrenalina, indiferent de personalitatea sa.

In doze mici si in contextul unor experiente placute, nu in caz de pericol real, adrenalina ne da acea stare de energie maxima care ne face sa ne simtim ca ne bucuram de viata. 

Ce este adrenalina?

Adrenalina este un hormon vital, secretat de glandele suprarenale in momente de suprasolicitare fizica si nervoasa, percepute ca momente in care suntem in pericol. Acest hormon este eliberat in sange la semnalul unei anumite parti din creier (hipotalamusul) si prezenta sa in organism ne ajuta sa luam decizii fulgeratoare intr-o fractiune de secunda: de aparare sau de fuga. 

Actiunea adrenalinei asupra corpului este insotita de tensiune arteriala crescuta, ritm cardiac crescut și pupile dilatate. Pentru a asigura fluxul maxim de sange catre creier, sistemul digestiv si genito-urinar sunt oprite. Ca urmare, o persoana devine mai rapida, mai puternica in cel mai scurt timp posibil, iar simturile devin mai acute. Adrenalina din sange este extrem de importanta in cazul ranilor grave si arsurilor extinse deoarece atenueaza durerea.

Cand pericolul a trecut si adrenalina a revenit la normal, persoana incepe sa simta foamea puternica, apare oboseala si reactiile incetinesc.

Beneficii 

Atunci cand corpul secreta adrenalina se produc cateva schimbari majore in organism, aproape instantaneu. Iata 3 beneficii pe care le ofera experientele intense in urma carora se secreta adrenalina:

  • afectează pozitiv performanta muschilor scheletici, ceea ce este important în caz de oboseala deoarece creste puterea de a ridica greutati, creste viteza de alergare si de reactie a corpului
  • adrenalina are proprietati antialergice si antiinflamatoare
  • creste descompunerea grasimilor si inhiba sinteza acestora deoarece este nevoie sa furnizeze organismului energie suplimentara, in timp ce senzația de foame este stinsa

Doza ta de adrenalina la Autocross Arena

Ritmul de viata, restrictiile si poate prea multe responsabilitati, in cazul unora, au facut sa nu mai tinem prea mult cont de dorinte si de nevoia de a avea expriente inedite, spectaculoase.

O data cu maturizarea, se adanceste si dorinta de a fi in siguranta, constientizam mai mult riscurile si astfel ajungem sa nu mai incercam prea multe lucruri noi.  Totusi, “joaca” nu trebuie sa dispara din viata adultilor.  

La Autocross Arena te poti juca, simtindu-te ca un adevarat concurent pe pista de raliu, luandu-ti doza necesara de adrenalina sub atenta supraveghere a echipei noastre si in conditii de maxima siguranta. 

Poti alege sa conduci la intensitate maxma diferite masini puternice, pe raliu sau in off-road, iar adrenalina se va activa instant din clipa in care apesi acceleratia! 

Comentarii

Nici o postare găsită

Scrie un comentariu